LOGO CAIB
Contingut
10 setembre 2020Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat

Reactivació econòmica: El Govern informa els partits polítics sobre la gestió de projectes que seran candidats a rebre finançament del Fons Europeu per a la recuperació econòmica NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: El Govern informa els partits polítics sobre la gestió de projectes que seran candidats a rebre finançament del Fons Europeu per a la recuperació econòmica

Les conselleres Pilar Costa i Rosario Sánchez han participat a la reunió de la Comissió entre l’Executiu i els partits

Les conselleres de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, i d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, han participat avui en una nova reunió de la Comissió entre el Govern i els partits polítics per col·laborar enfront de l’expansió de la Covid-19. En aquesta comissió, que ara es reactiva i que es va crear a l’inici de la pandèmia, hi han participat tots els partits polítics amb representació al Parlament de les Illes Balears.

Durant la trobada, que s'ha dut a terme per via telemàtica, la consellera Costa ha informat els partits sobre les darreres dades actualitzades de l’evolució de la malaltia a les Illes Balears i sobre les accions i les mesures preses pel Govern per fer front a la segona onada de la pandèmia. Després de l’exposició de la portaveu, la consellera Sánchez ha informat sobre els fons europeus Next Generation EU per a la recuperació econòmica i ha explicat quines són les actuacions que està duent a terme l’Executiu per tal d’optar a finançar amb aquests fons projectes que han de repercutir en la recuperació social i econòmica de l’arxipèlag.

Tal com ha explicat la consellera d’Hisenda, a l’Estat espanyol se li han assignat 140.000 milions d’euros, dels quals 72.750 euros es destinaran a transferències que han d’anar dirigides a projectes que han de pivotar sobre els eixos de la transició ecològica, la transició digital, la millora del capital humà, la cohesió social i territorial, i la igualtat. Precisament, aquests també són assumptes sobre els quals s’articula el Pacte per a la reactivació econòmica i social de les Illes Balears, signat el passat 1 de juliol pels principals agents polítics i socials de les Illes.

La labor de l’executiu respecte d’aquest fons europeu és el de treballar conjuntament amb la resta d’institucions de les Illes Balears per tal d’articular els millors projectes elegibles. Aquesta tasca es du a terme de manera coordinada amb les institucions i agents socials i econòmics, amb l’objectiu de poder presentar a l’Estat els projectes més adequats i així aconseguir que arribin al màxim de fons a les Illes Balears.

Després de la consellera Sánchez, els representants dels grups polítics han plantejat les seves qüestions sobre les característiques que han de tenir els projectes a presentar.

Per part dels partits, han participat en la comissió Silvia Cano, del PSIB; Gabriel Company, del Partit Popular; Jorge Campos, de Vox; Patricia Guasp, de Ciutadans; Esperança Sans, de Podem; Joan Mas, de MÉS per Mallorca; Lina Pons, d'el Pi; i Josep Castells, de MÉS per Menorca. Per part del Govern, també hi ha participat el director general de Relacions Institucionals, Miquel Àngel Coll.

La comissió entre el Govern i els partits amb representació al Parlament és un òrgan que es va crear i reunir per primera vegada el passat 2 d’abril. Avui s’ha reactivat i està previst que es reuneixi amb una periodicitat setmanal. Comptarà amb un representant de cada partit, amb la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat i amb el director general de Relacions Institucionals, Miquel Àngel Coll. A més, la comissió podrà requerir la participació puntual d'altres membres del Govern, en cas que la temàtica a tractar així ho requereixi.