LOGO CAIB
Contingut
30 juny 2020Conselleria de Medi Ambient i Territori

La deixalleria d'Inca s'adapta a la Llei de Residus amb l'impuls de les subvencions de Medi Ambient NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La deixalleria d'Inca s'adapta a la Llei de Residus amb l'impuls de les subvencions de Medi Ambient

El conseller Miquel Mir visita les noves instal·lacions i felicita el municipi per la iniciativa

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, i el batle d’Inca, Virgilio Moreno, han visitat, aquest dimarts, la nova deixalleria de la localitat, executada a través de les subvencions que atorga la Conselleria per a la prevenció, reducció i gestió de residus a les Illes Balears.

Així, es va aprovar, amb la convocatòria 2019-2020, una despesa total de 40.006 € que ha servit per executar les següents actuacions: pavimentació de la superfície de la deixalleria, construcció del magatzem de residus perillosos i de la instal·lació de preparació per a la reutilització de RAEE, així com l'oficina de recepció de la deixalleria. Cal recordar que aquesta instal·lació va ser autoritzada l’any passat per la Conselleria de Medi Ambient i Territori en compliment amb la normativa vigent en matèria de gestió de residus.

Mir ha volgut agrair l’empenta de l’Ajuntament d’Inca per adaptar-se a la Llei de residus i fer «instal·lacions modernes i eficients, que no només s’adapten a les necessitats en la gestió de residus, sinó també a les d’un funcionament més intel·ligent i sostenible».

Per la seva banda, el batle ha assegurat que "la deixalleria d’Inca és una de les grans apostes que vàrem posar en marxa la passada legislatura. Sense dubtes es tracta d’una instal·lació moderna que dóna resposta d’una manera clara a les necessitats de la nostra ciutat, alhora que contribueix a potenciar el civisme i la consciència ecològica dels ciutadans."

Les instal·lacions estan situades en una parcel·la de 1.945 m2, dissenyada en dos nivells totalment formigonats, comunicats mitjançant rampes d’accés per als vehicles. Els usuaris hi trobaran, a la plataforma inferior, tant els contenidors de gran capacitat, a més de la resta de tipus de residus i compactadores.

L’oficina de recepció, al mateix nivell, compta amb plaques fotovoltaiques per autoabastir-se. També hi ha un magatzem cobert, tancat i compartimentat per a residus perillosos i RAEE, que també inclou espais per a la preparació per a la reutilització d’aquest tipus de residus i per emmagatzemar pneumàtics.