LOGO CAIB
Contingut
1 agost 2020Conselleria de Medi Ambient i Territori

Medi Ambient cedeix un poll d’àguila coabarrada a la Comunitat de Madrid NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Medi Ambient cedeix un poll d’àguila coabarrada a la Comunitat de Madrid

L'exemplar forma part del programa AQUILA a-LIFE que té per objectiu augmentar la presència d'aquesta espècie a diferents indrets

Una àguila coabarrada nascuda a Llucmajor ha arribat aquesta setmana a les instal·lacions del centre de recuperació del Grup de Rehabilitació de la Fauna Autòctona i el seu Hàbitat (GREFA), a Majadahonda, on serà alliberada.

Aquest exemplar ingressà a les instal·lacions del Consorci de Recuperació de Fauna Silvestre de les Illes Balears (COFIB) el passat 12 de maig amb una fractura a la cama. Els tècnics de la Fundació Natura Parc, encarregats del projecte AQUILA a-LIFE, personal de l'IBANAT i el GOB trobaren aquest exemplar ferit durant les tasques de seguiment i marcatge de l'espècie. Un cop traslladat al COFIB fou intervingut amb cirurgia, ha passat més de dos mesos en rehabilitació i seguiment continu de l'evolució de la lesió.

Fins al moment s'ha desenvolupat favorablement i amb certes limitacions funcionals de la cama. Per això, i dins les mesures d'alliberació d'exemplars contemplats al projecte AQUILA a-LIFE, l'exemplar ha estat traslladat a les instal·lacions del centre de recuperació del GREFA, a Madrid. Aquí continuarà amb el procés de rehabilitació i adaptació a la vida silvestre amb l’objectiu d’alliberar-lo.

El projecte AQUILA a-LIFE contribueix a augmentar la població d'àguila coabarrada en el Mediterrani occidental. Per això s'alliberen exemplars a les zones on anteriors alliberacions han donat resultats positius i on és més necessari reforçar-ne la població, com són Navarra, Àlaba i Madrid.