LOGO CAIB
Contingut
14 setembre 2020Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització

COVID-19: Les unitats operatives anti-COVID-19 coordinades per Emergències han fet 26 inspeccions la darrera setmana NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Les unitats operatives anti-COVID-19 coordinades per Emergències han fet 26 inspeccions la darrera setmana

Des de l’entrada en vigor de la norma, s’han efectuat 572 inspeccions amb un total de 379 actes aixecades arreu de les quatre illes

Els equips d’intervenció conjunta formats per inspectors de la Comunitat i dels consells insulars i per agents dels diferents cossos i forces de seguretat (Policia Nacional, Guàrdia Civil i policies locals) han duit a terme, des que es van posar en funcionament el 10 de juliol, un total de 572 actuacions, de les quals finalment s’han aixecat 379 actes.

La darrera setmana, entre el 7 i el 13 de setembre, els equips coordinats per la Direcció General d’Emergències i Interior han executat 26 inspeccions a les Illes Balears, amb un resultat de 23 actes aixecades.

Pel que fa a la unitat operativa especial als barris de Son Gotleu, Can Capes, la Soledat nord i part de Son Canals, de Palma —amb motiu de l’entrada en vigor de la resolució de la consellera de Salut i Consum de mesures excepcionals i temporals—, cal assenyalar que al llarg de tot el cap de setmana s’ha duit a terme una tasca informativa i de conscienciació al ciutadà per fer complir les noves mesures de control de la pandèmia.

En aquest sentit, els cossos de seguretat han destacat que la resposta ciutadana en aquestes zones ha estat molt bona i en general, els veïnats han complit sense incidents totes les noves mesures. Només s’han registrat set incidents, dels quals s’han aixecat quatre actes.

La resolució dels expedients iniciats en aquestes actuacions es regula en el Decret llei de règim sancionador per als incompliments de les normes relatives a la COVID-19, en vigor des del divendres 10 de juliol, que preveu sancions d’entre 100 € i 3.000 € per a les infraccions lleus, d’entre 3.001 € i 60.000 € per a les greus, i d’entre 60.001 € i 600.000 € per a les considerades més greus. Es consideren infraccions lleus, però amb sancions de fins a 100 €, no usar mascareta quan sigui obligatori i fumar en espais d’ús públic.