LOGO CAIB
Contingut
5 setembre 2020Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Reactivació econòmica: L’AETIB participa en una edició virtual de la ‘JATA Tourism Expo Japan’ dins la seva estratègia d’obertura a nous mercats NNota Informativa

Foto de noticia

Reactivació econòmica: L’AETIB participa en una edició virtual de la ‘JATA Tourism Expo Japan’ dins la seva estratègia d’obertura a nous mercats

S'han mantingut 15 reunions on-line amb diferents operadors turístics i agents de viatge japonesos per presentar-los les Illes Balears

 

L'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) ha participat, aquesta setmana, en una edició virtual de la fira turística JATA Tourism Expo Japan que s’havia d'haver celebrat a Tòquio aquest mes de setembre, però que ha estat posposada a causa de la pandèmia mundial per Covid-19.

 

Per tal motiu, els responsables de la fira han organitzat aquests dies una edició virtual on les Illes Balears han pogut participar a través de l’AETIB i gràcies a la col·laboració de l'Oficina Espanyola de Turisme a Tòquio. Concretament, durant aquests dies s'ha dut a terme una agenda amb 15 reunions on-line amb diferents operadors turístics i agents de viatges japonesos. Es tracta de reunions virtuals B2B amb la finalitat de poder presentar la destinació Illes Balears als professionals turístics japonesos, pensant ja en la pròxima temporada 2021 i amb l'objectiu estratègic d'obrir nous mercats turístics per a les illes i posicionar la marca Illes Balears com a destinació segura.

 

Com a balanç d'aquestes reunions, l’AETIB ha percebut bastant interès per part dels agents nipons que ja treballen el destí Espanya per a incloure Balears en les seves propostes, especialment en temporada baixa i enfocada a un públic sènior. Quant a producte turístic, s'han mostrat molt interessats en tot el relacionat amb cultura, turisme actiu i experiències gastronòmiques, especialment l’enoturisme i l’oleoturisme.

 

La JATA Tourism Expo Japan és una fira organitzada per l'associació d'agents de viatges japonesos (JATA) i, si la conjuntura actual ho permet, es celebrarà de manera presencial el proper mes de gener de 2021.

 

La participació de l’AETIB en aquesta fira forma part del seu pla d'acció per a l’any 2020 i s’emmarca dins la programació prevista per l’agència dins la situació Covid. Cal destacar que, en les circumstància en què es troba el turisme a nivell mundial, l’AETIB ha hagut de replanificar algunes accions i adaptar-les a un entorn més virtual que presencial per poder donar continuïtat al seu treball en els mercats emissors. D’aquí a finals d’any hi ha previsten diverses accions per d’una banda, promoure el posicionament de les Balears com destí segur i de l’altra posar en marxa una estratègia d’obertura a nous mercats.