LOGO CAIB
Contingut
3 setembre 2020Presidenta

Reactivació econòmica: Armengol demana la implicació i la celeritat del govern central i dels agents socials i econòmics davant la decisió de mantenir els ERTO en el sector turístic NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: Armengol demana la implicació i la celeritat del govern central i dels agents socials i econòmics davant la decisió de mantenir els ERTO en el sector turístic

La presidenta s’ha reunit amb la ministra de Treball i Economia Social i els membres d’Exceltur per analitzar la situació laboral del sector ales Illes Balears

 

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha demanat la implicació i celeritat del govern central i dels agents socials i econòmics davant la decisió de mantenir els ERTO en el sector turístic, que serà el motiu central de debat en la Mesa Tripartita de Diàleg Social a nivell espanyol que se celebrarà demà a Palma. Ho ha assegurat així després de la reunió que ha duit a terme aquest horabaixa amb la ministra  de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, i els membres de l’associació turística Exceltur, presidida per Gabriel Escarrer.

“És important que poguem decidir ràpid. Que les empreses es puguin organitzar i els treballadors puguin conèixer el seu futur. Vivim moments molt complicats”, ha exposat Armengol. En la mateixa línia, ha demanat que els ERTO del sector turístic es puguin “allargar fins que poguem garantir la viabilitat de tantíssimes empreses i llocs de treball”. “És fonamental que es posin terminis raonables per prendre decisions –ha insistit-, d’això depenen moltes famílies d’aquesta terra”.

Armengol també ha traslladat la necessitat d’establir una protecció específica per a les treballadores i treballadors fixos-discontinus per a què puguin tenir accés a l’atur “en una temporada complicada”. Per altre costat, ha fet èmfasi en la necessitat que els treballadors que estan en ERTO des del mes de març, que baixaran la seva prestació al 50%, puguin mantenir-la al 70%. “Som una comunitat on el nivell de vida és car. Hi ha famílies molt vulnerables”, ha recalcat la presidenta, i ha apuntat: “Ens estam jugant el present i el futur, i no només d’aquesta terra”.

Armengol ha agraït a la ministra Díaz la seva presència a les Illes Balears i la reunió que han pogut mantenir amb els principals actors del sector turístic un dia abans de la celebració de la Mesa Tripartita. “És una qüestió d’Estat treballar de manera conjunta per millorar la vida de la gent”, ha exposat, agraint “la complicitat i la lleialtat” de la trobada entre institucions i la col·laboració público-privada. També ha valorat la implicació del govern central amb l’establiment dels ERTO davant dels ERO i la protecció d’empreses i treballadors.

Per part del Govern, també han assistit a la trobada el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i la directora general de Turisme, Rosana Murillo.