LOGO CAIB
Contingut
11 setembre 2020Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Reactivació econòmica: El conseller Negueruela es reuneix amb el Secretari d'Estat de Turisme per a analitzar les mesures a adoptar en matèria de turisme segur NNota Informativa

Foto de noticia

Reactivació econòmica: El conseller Negueruela es reuneix amb el Secretari d'Estat de Turisme per a analitzar les mesures a adoptar en matèria de turisme segur

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha mantingut aquest matí a Madrid una trobada amb el Secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, per a analitzar les mesures a adoptar en matèria de turisme segur, amb l'objectiu d'avançar en els protocols que permetin abordar una reobertura tot el que sigui possible.

La reunió s'emmarca dins del treball que lleva a cap el Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball i de la Conselleria de Salut i Consum, de manera conjunta amb el Govern d'Espanya i amb el de les Illes Canàries per a establir les condiciones i protocols necessaris que permetin desenvolupar un turisme segur a ambdós arxipèlags.

En concret, s'ha creat un grup de treball conjunt en el qual estan implicats tres ministeris del Govern d'Espanya (Sanitat, Indústria, Comerç i Turisme, i Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació) a més dels dos arxipèlags. L'objectiu comú d'aconseguir acords amb altres països, entre els quals es troben Regne Unit, Alemanya i països nòrdics, per a establir corredors segurs que permetin la reobertura del turisme internacional.

Setmanes enrere, la presidenta del Govern, Francina Armengol, va mantenir una reunió amb representants de tots els ministeris inclosos en aquest grup de treball, i aquí va ser on es va començar a treballar de manera conjunta en la possibilitat d'establir mecanismes per a recuperar l'activitat turística.

Una de les conclusions a les quals s'ha arribat ja en aquest grup de treball es que totes les mesures que s'adopten en les pròximes setmanes per a garantir la seguretat del turisme s'aplicaran en els dos arxipèlags, tant  les Illes Balears com  les Illes Canàries. D'aquesta manera, el Govern d'Espanya treballa ja per a aplicar aquest tipus de mesures a tots dos territoris.

No obstant, ara el primer objectiu sobre la taula és que les Illes Balears puguin reduir el nivell d'incidència de la malaltia el més aviat possible. Una vegada s'aconsegueixi reduir la taxa de contagis, tendència que ja ha començat a Balears, les Illes podran albirar un horitzó per a poder reactivar l'activitat al més aviat possible. A més, el Govern està coordinat con el sector turístic de les Illes, que està informat dels avanços que es produeixen en aquest grup de treball. El conseller Negueruela ha mantingut aquesta setmana una trobada amb la Federació Hotelera de Mallorca (FEHM) i manté un contacte constant con les organitzacions sindicals. En aquesta línia, la directora general de Turisme, Rosana Morillo, també està en permanent contacte amb les federacions de la resta d'illes per a mantenir-les al dia de la situació.