LOGO CAIB
Contingut
8 setembre 2020Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Reactivació econòmica: El Govern de les Illes Balears treballa ja amb el Govern d'Espanya a establir corredors segurs amb el Regne Unit NNota Informativa

Foto de noticia

Reactivació econòmica: El Govern de les Illes Balears treballa ja amb el Govern d'Espanya a establir corredors segurs amb el Regne Unit

El Govern britànic modifica la seva política de corredors aeris i ara permetrà acords bilaterals amb territoris i no amb països El conseller Negueruela celebra la decisió: “Era una cosa que havíem reclamat aquest estiu i ens sembla una bona notícia”

El Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, treballa ja amb el Govern d'Espanya per a establir corredors segurs amb el Regne Unit després de que ahir el Govern britànic anunciés que modifica la seva política de corredors aeris. A partir d'ara, l'Executiu presidit per Boris Johnson analitzarà per separat la situació epidemiològica de territoris insulars respecte als països als quals pertanyen, la qual cosa obre a les Illes Balears una finestra d'oportunitat quan descendeixi el nivell d'incidència de la malaltia.

Durant les últimes setmanes, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha mantingut contactes directes amb el Secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, per a abordar la nova situació generada després de la decisió del govern britànic.

En aquest sentit, Negueruela ha valorat positivament l'anunci i ha celebrat la decisió del Regne Unit. “Era una cosa que havíem reclamat aquest estiu i ens sembla una bona notícia”, ha apuntat al mateix temps que ha deixat clar la importància que les Illes Balears puguin reduir el nivell d'incidència de la malaltia el més aviat possible. “Ara el primer que hem de fer és reduir la nostra taxa de contagis, encara que aquesta decisió del govern britànic ens permet albirar un horitzó i començar a preparar bé l'any 2021”, ha manifestat el conseller.

REUNIÓ AMB LA FEHM

Paral·lelament, Negueruela ha mantingut aquest matí una reunió amb les màximes responsables de la Federació Hotelera de Mallorca (FEHM), la seva presidenta, Maria Frontera, i la seva vicepresidenta executiva, María José Aguiló, en la qual s'ha analitzat la situació actual i les opcions de futur a les quals s'enfronten les Illes Balears a partir d'ara en els seus principals mercats turístics.

A la trobada han assistit també el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, la directora general de Turisme, Rosana Morillo, i la cúpula directiva de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), Tonina Alomar i Esther Callizo. Tot amb l'objectiu de potenciar encara més la col·laboració públic-privada de cara a reforçar la imatge de destí segur en l'exterior en el curt i mitjà termini.

En relació amb l'anunci ahir del Regne Unit, la presidenta de la FEHM ha assegurat que “des del primer moment sempre hem considerat que, malgrat les dificultats, cal treballar per a mantenir una certa activitat turística.  Mallorca té producte de temporada mitjana i cal posar-ho en valor. Ara el que procedeix i urgeix és continuar reduint el nivell de contagis i saber traslladar adequadament en els mercats emissors la intensa labor del sector turístic en l'aplicació de protocols de prevenció higiènics sanitaris enfront del COVID, la implementació del qual ha tingut com a resultat que pràcticament no s'ha donat cap contagi dins de la cadena de valor turística. Les dades sanitàries han de tornar a estadis positius i cal reforçar el missatge de destí segur”.

D'aquesta manera, quan les dades sanitàries ho avalin, les Illes Balears estaran en disposició de posicionar-se de nou com un destí segur, igual que succeís fa uns mesos durant la celebració del Pla Pilot, i establir corredors aeris segurs amb el Regne Unit, la qual cosa permetrà recuperar part del turisme britànic cap a l'arxipèlag, el segon mercat en importància per darrere de l'alemany.