LOGO CAIB
Contingut
10 setembre 2020Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Reactivació econòmica: El conseller Negueruela presideix la primera reunió del grup d’àmbit laboral de la Mesa de Conciliació de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: El conseller Negueruela presideix la primera reunió del grup d’àmbit laboral de la Mesa de Conciliació de les Illes Balears

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha presidit avui la primera reunió de treball del grup de l’àmbit laboral de la Mesa de Conciliació de les Illes Balears per tenir una primera presa de contacte amb els diferents sectors que integren aquest grup i posar sobre la taula alguns dels punts a treballar en les properes setmanes.

Les propostes plantejades avui seran debatudes i un cop consensuades, s’elevaran al grup que coordina la Mesa de Conciliació, integrada per les direccions generals de Treball i Salut Laboral; d’Infància, Joventut i Famílies; de Primera Infància, Innovació i Comunitat educativa; de Drets i Diversitat i per l’Institut Balear de la Dona.

El grup de treball constituït avui està format pel conseller Iago Negueruela, acompanyat per la directora general de Treball i Salut Laboral, Virginia Abraham i el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou; Francisco Jorge Oliver, director general de Finançament; Maria Duran, directora d’IB Dona. Per part del Consell de Mallorca ha assistit la directora insular d’Igualtat, Rosa Cursach. En representació dels agents econòmics i socials han assistit Francisca Picornell (PIMEM), Francisca Garí (UGT), Eva Cerdeiriña (CCOO) i Margalida Isern (CAEB). Finalment, per videoconferència hi ha pres part la representant de la Confederació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (COAPA), Pepita Costa i Tur.

Les principals finalitats d’aquest grup de treball sobre àmbit laboral són:

- Necessitat d’abordar la problemàtica de donar resposta a la manca d’equilibri existent entre el desenvolupament de la vida familiar i personal i el desenvolupament de la vida professional.

- Necessitat d’aconseguir un gran pacte social entre tots els agents implicats, públics i privats, amb la finalitat de donar resposta i adoptar un conjunt de propostes encaminades a harmonitzar el desenvolupament de la vida personal, familiar i laboral.

- Conciliar la vida personal, familiar i laboral es un dret de la ciutadania i una condició per garantir la igualtat entre homes i dones.