LOGO CAIB
Contingut
15 setembre 2020Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

Reactivació econòmica: Transició Energètica presenta el projecte «iBUY», d’impuls a la demanda d’innovació a través de compra pública, davant més de 60 interessats NNota Informativa

Foto de noticia

Reactivació econòmica: Transició Energètica presenta el projecte «iBUY», d’impuls a la demanda d’innovació a través de compra pública, davant més de 60 interessats

En la trobada en línia, s’han exposat el Pla d’Actuació de la Compra Pública Innovadora a les Illes Balears, les possibilitats de formació en aquesta matèria a través de la Fundació Bit, i també casos d’estudi en el territori

La Direcció General d’Innovació de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius ha duit a terme avui una trobada entre empreses, professionals i institucions públiques i privades interessades en el projecte europeu de compra pública innovadora «iBUY», que ha reunit aquest matí de forma telemàtica devers 65 participants.

Cal destacar que, actualment, en el marc del programa «iBUY», el Govern de les Illes Balears té oberta una consulta de mercat adreçada a trobar solucions innovadores en l’àmbit turístic, de la salut i de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), que permetin fer front a la COVID-19.

A partir dels resultats de la consulta, es publicarà un eventual procediment de licitació, el qual es podrà establir per mitjà del diàleg amb les empreses que proposin solucions.

La presentació del projecte «iBUY» ha estat a càrrec de la directora general d’Innovació, Nuria Riera, que ha expressat que la compra pública és una clara oportunitat per poder dissenyar unes Illes Balears segures amb tecnologies innovadores de control i gestió enfront de la COVID‑19, i alhora reactivar el teixit empresarial productiu, ja que aquest tipus de polítiques públiques incentiva la innovació dins les empreses i, alhora, la creació de treball estable i de qualitat.

Aquest esdeveniment ha comptat també amb la participació del director general de Fons Europeus de la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors, Félix Pablo.

En el marc d’aquesta presentació, s’han exposat el Pla d’Actuació de la Compra Pública Innovadora a les Illes Balears, les possibilitats de formació en aquesta matèria a través de la Fundació Bit i, així mateix, l’IB-SALUT i el SAM Manacor han exposat casos d’estudi en el territori.

«iBUY» és un projecte coordinat pel programa Interreg Europe del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, dedicat a impulsar la demanda d’innovació a través de processos de contractació pública. El seu objectiu és animar els organismes públics a començar a actuar des del costat de la demanda d’innovació, tal com s’ha conceptualitzat en l’estratègia Europa 2020 i la Unió per la innovació.

Aquesta iniciativa disposa d’un pressupost d’1.147.000 euros, que permetrà a les entitats comunitàries participants subvencionar projectes. A les Illes Balears, la Fundació Bit posa a disposició 221.600 euros per finançar projectes en l’àmbit de la compra pública innovadora, cofinançats al 85 % amb fons FEDER.