LOGO CAIB
Contingut
30 juliol 2020Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Pesca presenta a Eivissa la primera embarcació que disposa l’illa per a la vigilància de les reserves marines

La direcció general de Pesca i Medi Marí, de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha presentat aquest dijous a Eivissa la primera embarcació que disposa l’illa per a la vigilància de les reserves marines. Es tracta de «S’Espardell», una embarcació pneumàtica semirígida de 6’50 metres d’eslora, que està ubicada al port de Santa Eulària des Riu, i cobreix la reserva marina de la Costa Nord-Est d’Eivissa- Tagomago i també una part de la d’Es Freus d’Eivissa i Formentera. L’acte de presentació ha comptat amb el director general de Pesca i Medi Marí de la conselleria, Joan Mercant, el cap de servei de recursos marins, Antoni Grau, el tècnic d'aquesta àrea, Toni Mira, el director de Medi Rural i Marí del consell d’Eivissa, Joan Marí, i la segona tinent de batle de l'ajuntament de Santa Eulària des Riu, Antònia Picó.

La direcció general de Pesca i Medi Marí destina tres guardes a aquesta embarcació. Segons el director general, Joan Mercant, «és una fita important perquè reforçam la vigilància sobre les reserves i això és bàsic per garantir la regeneració dels recursos i la conservació dels ecosistemes marins». Mercant, ha afegit, a més, que «donam resposta a una necessitat existent per millorar la capacitat d’actuació sobre aquests espais d’interès pesquer». En concret, la reserva marina de la Costa Nord-Est d’Eivissa-Tagomago fou creada l’any 2018. La d’Es Freus d’Eivissa i Formentera fou declarada l’any 1999, i fins ara era vigilada només amb la barca ubicada a Formentera, que a la vegada, també controla la reserva marina de la Punta de Sa Creu, creada el 2018.

A la vegada, ambdues institucions, Conselleria i Consell, han acordat reforçar la col·laboració en matèria d’inspecció pesquera.

Novetats en l’aplicació ‘Diari de pesca recreativa’

El director general ha aprofitat també la visita a Eivissa per presentar les novetats i els canvis que s’han implementat a l’aplicació mòbil ‘Diari de pesca recreativa’. Es tracta d’una aplicació que inicialment es va crear per facilitar la declaració de les captures obtingudes des de l’embarcació dins les reserves marines. A la vegada, l’aplicació també aportava informació d’interès pels pescadors com les talles mínimes dels peixos, les limitacions de captura i les espècies que no es poden capturar, entre d’altres. Aquesta aplicació es va posar en marxa l’any 2018 però fins ara només estava a disposició dels pescadors recreatius que tenien llicència per pescar dins les reserves. Ara l’aplicació està oberta a tothom i ofereix, a més, informació sobre com, quan i on es poden practicar les diferents modalitats de pesca recreativa (embarcació, costa, submarina, etc). També hi ha un apartat dedicat a les reserves marines de les Illes Balears i una altra d'informació d’interès pels pescadors recreatius.