LOGO CAIB
Contingut
11 maig 2022Presidenta

La presidenta assisteix a l’acte de cloenda del programa SOIB Reactiva de Calvià NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La presidenta assisteix a l’acte de cloenda del programa SOIB Reactiva de Calvià

Mitjançant la convocatòria, l’Ajuntament ha contractat 64 persones desocupades durant sis mesos

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assistit aquest dimecres, acompanyada de la directora del SOIB, Pilar Ortiz, a l’acte de cloenda de SOIB Reactiva de l’Ajuntament de Calvià, un programa d’ocupació que ha permès la contractació de 64 persones durant sis mesos en diferents àrees de l’Ajuntament i en organismes municipals.

Durant l’acte de cloenda, al qual han assistit diversos membres de l’equip de govern municipal, s’ha reconegut la feina d’aquestes 64 persones, la majoria de les quals són de Calvià. La presidenta ha agraït als participants del programa la seva tasca en un programa que «és oportunitats, formació i amor al servei públic» perquè «treballar per servir als teus conciutadans és fonamental» i «passar sis mesos dedicats a fer que la teva ciutat sigui millor desperta moltes coses». En aquest sentit, Armengol ha reivindicat que «només reforçant el servei públic garantim la igualtat d’oportunitats» i ha assegurat estar «convençuda que la participació en SOIB Reactiva donarà més oportunitat d’inserció laboral» a les persones que avui s’acomiaden: «on hi ha un ajuntament amb voluntat de fer feina en les polítiques d’ocupació les oportunitats són moltes més per als ciutadans i ciutadanes d’aquell municipi».

Per la seva banda, el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha agraït la posada en marxa d’aquests tipus de programes que, d’ençà que es van iniciar l’any 2020, han permès poder donar resposta laboral a 170 persones a Calvià, en una clara col·laboració entre institucions, sobretot en els moments més difícils en què la pandèmia va frenar de cop l’economia. En aquest sentit, Rodríguez Badal ha incidit en la importància d’aquestes mesures que, sumades als ajuts socials i als sectors productius que han posat en marxa les administracions públiques, han fet possible el sosteniment tant del teixit social com del teixit econòmic al municipi.

La contractació d’aquestes persones ha suposat una inversió de 723.000 euros, dels quals 590.000 els ha aportat el SOIB i 133.000 l’Ajuntament. Durant aquest temps, han fet obres o serveis d’interès social per al municipi agrupats en tres projectes i relacionats amb diverses àrees municipals i organismes públics (Llar de Calvià, Institut Municipal d’Educació i Biblioteques i Oficina Municipal de Tributs).

El programa SOIB Reactiva és un programa de contractació pública que va néixer per impulsar el mercat de treball després de la pandèmia i que consta de tres línies de contractació: una d’adreçada a persones menors de 30 anys, una d’adreçada a majors de 30 anys aturades de llarga durada i una d’adreçada a majors de 30 que no es troben en situació d’atur de llarga durada.

La d’enguany és la segona convocatòria que es llança d’aquest programa i disposa d’un pressupost de 12,87 milions d’euros, finançats amb fons europeus i de la Conferència Sectorial d’Ocupació. En total, se’n beneficiaran 870 persones a través de la participació en el programa de 58 municipis i els quatre consells insulars.

L’experiència d’aquests tipus de programes en anys anteriors és molt positiva, ja que les taxes d’inserció en l’empresa privada en els períodes posteriors a l’acabament del programa són altes, com ho demostra que al voltant d’un 50 % de les persones desocupades que participen en aquestes convocatòries troben una feina dins els sis mesos posteriors a l’acabament del programa.