LOGO CAIB
30 setembre 2020 Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Reactivació econòmica: El Govern rep més de 23,8 milions d'euros per impulsar polítiques de formació i ocupació NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: El Govern rep més de 23,8 milions d'euros per impulsar polítiques de formació i ocupació

El Ministeri de Treball i Economia Social distribueix els fons de conferència sectorial, que contribuiran a la reactivació econòmica de les Illes Balears

La Conferència Sectorial d'Ocupació, celebrada avui a Madrid, ha acordat concedir 23,8 milions d’euros al Govern de les Illes Balears per l’execució de les polítiques d’ocupació de 2020-21. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, han assistit avui matí a la reunió de forma presencial, per informar-se del repartiment per comunitats i de com serà la seva gestió.

Les aportacions de l’Estat acordades avui es complementen amb les ja aprovades el passat mes d’abril, que per a les Illes Balears van correspondre 23 milions, per la qual cosa, la Conferència Sectorial haurà deixat a les Illes un total de 46,8 milions d’euros per enguany.

Una part important d’aquests fons es reparteixen en funció del nivell d’eficiència i obtenció de resultats d’exercicis anteriors; en aquest sentit, les Illes Balears torna a destacar com el millor servei d’ocupació autonòmic, i per això ha rebut una aportació addicional a la bona gestió.

El conseller Negueruela ha indicat que aquests fons serviran per impulsar polítiques de formació i ocupació, que es complementaran amb fons propis i d’altres procedències, com els fons europeus. En aquest sentit, ha recordat que el Govern, a través de la Conselleria i del SOIB, està dissenyant ja actuacions de cara a la reactivació econòmica, amb formació per a la requalificació professional i polítiques que incideixen en la formació i la contractació pública, que es posaran en marxa aviat.

Balears, continuarà al capdavant de les Comunitats Autònomes més beneficiades del fons. Fruit dels bons resultats en la implantació de les polítiques actives d’ocupació que el Govern ha portat a terme aquesta legislatura, Balears torna a situar-se entre les Comunitats més beneficiades, incrementant un any més els pressupostos.

El conseller ha recordat que la posada en marxa de polítiques actives d’ocupació són molt importants perquè s’obtenen nivells d’inserció molt elevats per part de les persones beneficiàries, que arriben al 70%.

ACORD PER ALS FIXOS DISCONTINUS

D’altra banda, el conseller Negueruela ha aprofitat la reunió d’avui per felicitar al ministeri de Treball, i a la ministra Yolanda Díaz, per l’esforç demostrat en la mesa tripartida i pels excel·lents resultats obtinguts, fruit de l’acord a que van arribar ahir les representacions sindicals i patronals.

En aquest sentit, ha posat en valor tant la mesura de pròrroga dels ERTO fins al mes de gener, com la posada en marxa de la prestació extraordinària per a treballadors i treballadores fixos discontinus, que “és tan important per a les Illes Balears” atesa la gran quantitat de persones que treballen amb aquesta modalitat.

Cal recordar que l’acord ratificat ahir pel Consell de Ministres permetrà que més de 85.000 treballadors i treballadores fixos discontinus puguin acollir-se a la prestació extraordinària, una mesura que també contribueix al manteniment de les empreses.

Avui mateix, el Butlletí Oficial de les Illes Balears recull la resolució del conseller Negueruela en la que es fa públic l’acord signat ahir entre els agents socials i econòmics (CCOO, UGT, CAEB i PIMEB) i el Govern, en relació a la situació del mercat laboral y la situació econòmica de les Illes, i les mesures necessàries per reactivar-la.