LOGO CAIB
10 desembre 2020 Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Reactivació econòmica: El SOIB i l'Ajuntament de Maó impulsen polítiques d'ocupació que permeten la contractació de 143 persones al municipi NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: El SOIB i l'Ajuntament de Maó impulsen polítiques d'ocupació que permeten la contractació de 143 persones al municipi

Entre el 2019 i el 2021 s'hauran destinat més de dos milions d'euros a la ciutat en diversos programes del SOIB

El Govern de les Illes Balears, a través del Servei d'Ocupació (SOIB), i l'Ajuntament de Maó han impulsat conjuntament polítiques actives d'ocupació que permetran la contractació d'almenys 143 persones al municipi fins al 2021. Així ho han anunciat aquest dijous el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i el batle de Maó, Héctor Pons, en una roda de premsa per valorar les diferents iniciatives posades en marxa conjuntament per fomentar l'ocupació al municipi.

 

La contractació d'aquestes 143 persones ha suposat una inversió de 2,05 milions d'euros, que es distribueix entre els diferents programes d'ocupació, i de formació i ocupació del SOIB i les aportacions econòmiques de l'Ajuntament de Maó. Aquestes polítiques tenen com a objectiu millorar la inserció laboral de col·lectius específics, com les persones aturades de llarga durada, les dones víctimes de violència masclista o els i les joves, en molts casos oferint-los també una formació alhora que adquireixen experiència professional.

 

Una de les novetats en aquest sentit és el programa SOIB Reactiva, inclòs dins del Pla de Xoc per a l'Ocupació 2020-2021. Aquesta convocatòria de subvencions permet als ajuntaments la contractació durant quatre mesos de persones de col·lectius prioritaris per a les polítiques actives d'ocupació, entre els quals s'inclouen les persones directament afectades per la COVID-19 que tenien expectatives de treballar durant la temporada del 2020 i la pandèmia els ho ha impedit.

 

Només dins Reactiva, l'Ajuntament de Maó podrà contractar 72 persones gràcies a una subvenció del SOIB de 600.000 euros. A la roda de premsa, a la qual han assistit també el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, i el regidor de Formació i Ocupació de l'Ajuntament de Maó, Carlos Montes, el conseller ha valorat aquest i altres programes “perquè ens permeten posar el focus de les polítiques actives d'ocupació en la contractació de col·lectius prioritaris, com les persones joves o les aturades de llarga durada o aquest nou col·lectiu de persones directament afectades per la pandèmia”.

 

Negueruela ha posat en valor la feina conjunta entre les dues institucions en un moment en què “tots els nivells de l'administració han de coordinar-se per trobar solucions comunes a un problema global que afecta de ple l'economia de les nostres Illes”.

 

El conseller també ha recordat que el Pla de Xoc per a l'Ocupació implica una inversió a l'illa de Menorca de 5,38 milions d'euros i un benefici directe a més de 2.400 persones. Es tracta de mesures d'abast immediat, que ja estan en marxa o ho estaran properament i que tenen com a objectiu incidir directament en la dinamització del mercat laboral de les Illes Balears. A partir de l'any que ve, aquest paquet de polítiques s'integrarà dins del nou Pla d'Ocupació de Qualitat.