LOGO CAIB
Contingut
15 octubre 2021Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Agricultura lliura els premis del II certamen de fotografia ‘De la mar i de la terra’ per visibilitzar la dona rural


La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha lliurat aquest divendres els premis del II certamen de fotografia «De la mar i de la terra. Un reconeixement a les seves dones». El concurs, organitzat per la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona Rural, que se celebra el 15 d’octubre, tenia per objectiu visibilitzar i posar en un primer pla les dones rurals de les Balears.

Al concurs s’han presentat un total de 74 fotografies i han participat un total de 28 persones, 21 de les quals són dones. El concurs establia tres premis per a cada una de les quatre categories: agricultura, ramaderia, pesca i indústries agroalimentàries.

En la categoria d’Agricultura, la guanyadora ha estat Joana Valls amb la fotografia «Mirades»; el segon premi ha estat per Miquel Àngel Canyelles, amb la fotografia «Multiplicant el gra d’all 2», i el tercer premi ha estat per a Pep Aguilar Aguiló, amb la fotografia «De sol a sol». En la categoria de Ramaderia, el primer premi ha estat per Irene Viseras amb la fotografia «Dones compromeses amb el benestar animal»; el segon premi l’ha guanyat José Manuel Ortega amb la fotografia «Experiència»; i el tercer premi ha estat per a Rossana González amb la fotografia «Munyiment». En la categoria de Pesca, el primer premi ha estat per la fotografia «Sipis amb punteria» de Jessica Gomila; el segon premi ha estat per a Jessica Gomila per la fotografia «Quines peces»; i el tercer premi, per a Maribel Gomila i la fotografia «Bona mida». Finalment, en la categoria d’Indústries Agroalimentàries, el primer premi ha estat per a «Ella també és fornera» d’Aina Maria Salvà Jordà; el segon premi per a Pere Joan Oliver amb la fotografia «Selecció Oliva», i el tercer premi per la fotografia «Oliva a punt de trencar» de Lydia E. Larrey.

Els guanyadors dels premis són de Mallorca, d’Eivissa i de Menorca. L’entrega de premis ha anat a càrrec de la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha; la directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Paula Valero, i la cap de gabinet de la conselleria, Mar Mas.

Les fotografies havien de reflectir el paper decisiu de les dones en el desenvolupament i la qualitat alimentària, així com l’empoderament femení en el sector agroalimentari. També, la participació de la dona en la venda directa. A diferència de la primera edició del certamen, en aquesta ocasió el concurs era obert també a homes.

El primer premi consisteix en una estada d’un vespre amb sopar i berenar per a dues persones a un agroturisme, el segon premi és una experiència a una explotació agrària amb un sopar per a dues persones, i el tercer premi, una senalla de productes locals. La senalla de productes locals s’ha lliurat a totes les persones guanyadores, juntament amb una obra d’artesania. Es tracta d’una peça elaborada amb llana que consisteix en una funda per a mantenir la temperatura de les botelles de vi. D’aquesta manera també s’ha tingut en compte el sector primari i artesanal, de la manufactura de la llana. També s’ha lliurat un certificat a cada un dels guanyadors.